Vær dig selv – alle andre er taget

Oscar Wilde

Jeg elsker det jeg laver!

Det er livsbekræftende, at følge mine klienter på deres rejse mod det liv de ønsker dem. Jeg begejstres af deres udbytte, og jeg har den største respekt for deres arbejde, og for hvad mit fag kan udrette.

Lidt om min person:

Født i 1972 i Sønderjylland, og i dag bosat i Holbæk på Sjælland.

Jeg lever i en sammenbragt familie, med min mand, og vores to små fællesbørn, en datter (2011) og en søn (2013), samt min mands voksne datter (1997).

Under mit ydre, nogen gange lidt direkte facon, banker der et stort varmt hjerte for mennesker i mistrivsel. Empatien, og ønsket om at alle har krav på et godt liv – fik mig til at uddanne mig som psykoteraput, stress coach og coach.

Med fagligheden på plads, og egenterapien gennemført, begyndte jeg min karriere som professionel “hjælper”.

At arbejde som psykoterapeut, stress coach og coach, er noget der har givet mig personlig glæde og passion, lige siden jeg slog dørene op for min praksis første gang i 2008.

“Fritid er vigtig”, siger jeg til mine klienter – og jeg smager min egen medicin.

Familielivet og mine børn er det absolut vigtigste i mit liv. Jeg nyder tiden sammen med dem.

Når jeg tanker mig selv op er det med løb og fitnesstræning. Vandreture i naturen, og puslen i haven. Kreativitet i alle afskygninger. At blive klogere ved at læse bøger og høre spændende foredrag. Musik er balsam for min sjæl, og dansen støver mig af. Jeg nyder at fordybe mig i en madopskrift, og prøve noget nyt. Samvær, nærvær, og grin med gode venner. Og et smut hjem til mine rødder i Sønderjylland, hvor de taler mærkeligt, men vi kender alle hinanden fra gamle dage.

Desuden gør jeg mig umage med at nyde livet, og grine mest muligt.

Et forløb hos mig:

Selv når det ser sort ud, og alt virker håbløst og uoverskueligt – så er der hjælp at hente.

Årsagen til vi kører fast i livet, kan være mange. Men fælles for situationen er, at vi er løbet tør for værktøjer til selv at løse vores problemer – og det er her jeg kommer på banen.

Jeg ser tingene udefra, og med friske professionelle øjne.

Jeg er ikke følelsesmæssigt engageret i dig, som venner og familie er. Forstå mig ret, jeg har empati og forståelse for din situation, men mine følelser er irrelevante her, fordi det er dig og din historie det handler om. Ikke mig!

Jeg vil støtte og fastholde dig i det du siger, så du kan opdage andre, og mere hensigtsmæssige måder, at håndtere dit liv på.

Gennem terapien vil du blive meget klogere på dig selv, og det du ønsker dig, samt få værktøjerne til at føre det ud i livet.

Alle kommer med noget der virker for dem, men ofte ved de det ikke selv. Du vil blive bevidstgjort om dine resourcer, og det giver en styrke, når tingene er svære.

Hos mig er der højt til loftet, og jeg kan rumme de fleste, og det meste. Her er ingen tabuer, rigtigt eller forkert – der er bare det der er.

Jeg har en empatisk og ydmyg tilgang til mine klienter og deres historier. Jeg møder dig hvor du er, og der er ikke nogen, der skal noget de ikke vil. Du som klient bestemmer – jeg støtter og inspirerer, med målet for øje.

Min fineste opgave er at støtte til selvansvarlighed og selvhjulpenhed.

Når klienten går glad ud af døren, med en værktøjskasse fuld af redskaber, til at håndtere alt hvad livet har at byde på – så er min opgave fuldført.

Uddannelse:

Vær opmærksom på et broget marked…

Da psykoterapeut og coach er en ubeskyttet titel, er det vigtigt at man som klient, sikrer sig at behandleren har en relevant uddannelse.

Det er desværre et broget marked, og i de forkerte hænder, kan man risikere at gøre ondt værre.

Stil krav til uddannelsen, undersøg varigheden og antal undervisningstimer. Det er også relevant at behandleren har gennemgået egenterapi, for at sikre at der ikke sker en overføring fra behandler til klient.

Når der er tale om en ubeskyttet titel er der ingen krav til uddannelse eller arbejdsproces, som hos en autoriseret psykolog eller psykiater. Undersøg derfor om behandleren arbejder ud fra et etiskregelsæt, eller evt. er tilknyttet en forening af behandlere.

Klient udtalelser, kan også bidrage til et indtryk af behandlerens virke.

Der findes både gode og dårlige psykoterapeuter, som der findes gode og dårlige psykologer – en relevant uddannelse giver dog de bedste forudsætninger for et godt forløb, for klienten.

Eksamineret og certificeret psykoterapeut, coach & mentor

Jeg har en 4-årig tværfaglig uddannelse som  psykoterapeut, coach og mentor, med over 2100 undervisningstimer, 4 års egenterapi, og 2 år klientarbejde under supervision.

Uddannelsen har biopsykologien som omdrejningspunkt, hvilket gør den unik i feltet.

Læs evt. mere om uddannelsen på www.coachingskolen.dk

Certificeret stress coach:

Jeg videreuddannet mig i specialet stress, hos Forebygstress.dk, v/stressekspert Bjarne Toftegård, 2012.

Mindfulness Instruktør.

At Work A/S, Frederiksberg C., 2013

Kuser og enkeltfag:

Har læst følgende moduler i psykologi:

Personlighedspsykologi, socialpsykologi, kognitivpsykologi og udviklingspsykologi. Folkeuniversitetet København, 2005-2010

”Krise og kommunikation”

Internt kursus for frivillige rådgiver m.m., hos Holbæk krisecenter Medusa, 2015.

Supervision:

Jeg modtager løbende supervision, fra et nøje udvalgt team af erfarende mentorer, psykoterapeuter og psykologer.

Desuden samarbejder jeg med- og henter specialviden fra forskellige instanser, for at sikre at klienten altid får et fuldt udbytte af samtalerne.


Erfaring:

Privat praksis:

Siden 2008 har jeg arbejdet med klienter i egen praksis.

Jeg kan arbejde med alle problemstillinger, ønsker og mål.

Speciale/erfaring: Angst, stress, unge med misbrug, unge generelt.

Holbæk kommune – børn og unge indsatsen. ???

SKP/ mentor:

I 2015 arbejdede jeg som mentor/støttekontaktperson hos Concura, Holbæk.

Jeg arbejdede med unge, der af forskellige årsager ikke kunne bo hjemme, og derfor var anbragt i et botræningshus i Tølløse.

Arbejdet bestod i psykisk støtte, gennem samtaler, til at komme tilbage på sporet igen. Ofte var der misbrug, og kaos i livet, efter en tid i oprør og konflikt. Med gensidig tillid, og respekt, skete der store positive forandringer.

Frivillig rådgiver:

Jeg har været tilknyttet Medusa og kvindekrisecenteret i Holbæk, som frivillig rådgiver for voldsramte kvinder.

Unge ledige / “Slip talentet løs”

I mit samarbejde med Advisors ApS, og Holbæk kommune, i pilot projektet “Slip talentet løs”, havde jeg unge ledige, fra 18-26 år, i et coaching og terapi forløb.

Selvom de var matchgruppe 1, var der flere der havde så alvorlige problemer med misbrug (primært hash), stress, milde depressioner, angst, og andre ubearbejdede problematikker i privatlivet, at de ikke ville kunne fastholde et job, eller en uddannelse.

I forløbet hos mig, kom hemmelighederne stille og roligt på bordet, og en aktiv indsats for at hjælpe dem, til at hjælpe sig selv til et bedre liv, blev iværksat. Resultaterne var overvældende.

Kurser for mødregrupper.

I samarbejde med coach og psykoterapeut June Werenfeldt, har jeg udviklet og afholdt kurset;

“Tal ordentligt mor og far!” for mødregrupper. Kurset har fokus på forældrenes kommunikation med barnet, og hvordan vi ved at møde barnet hvor det er, kan skabe robuste, følelsesmæssig intelligente børn, med et højt selvværd.