Om Vivian

Vivian – halvanden meter Sønderjyde

Jeg er født i Sønderjylland.
Her er jeg opvokset på en gård, sammen med mine forældre og 2 yngre søskende.

Gårdlivet var fyldt med leg og eventyr. Ofte gik det over stok og sten! Henover marker, i moser og skov, og på strand. Vi børn byggede huler, gik på opdagelser, og skændtes og sloges.

Nogle gange når de alle var dumme – satte jeg mig ved bækken i skoven og surmulede, indtil jeg fandt roen igen.

Nede i Sønderjylland taler vi mærkeligt;

”Kach”, ”Bom”, ”Glajle Jul” og ”Mojn – hae do moch i æ ojn?”

– men vi forstår- og kender hinanden, her i plovfuge nr. 17, og det er ganske trygt.

I en lang årrække bragte både privatlivet, og mit arbejde med salg, mig vidt omkring. Det var rundt i Danmark og Europa, 2 ½ år til USA, og ja, endda helt ud til Kina med arbejdet.
Det var spændende år der lærte mig meget om mennesker, og forskellige kulturer, verden rundt.

I 2009 flyttede jeg fra mit elskede Østerbro, til smukke Holbæk og slog rødder. Denne gang var det kærligheden der var på spil. Her bor og lever jeg mit liv i dag, sammen med min søde mand, og vores 2 dejlige børn.

Holbæk er blevet mit ”hood”. Her har jeg min familie, mine venner og mit arbejdsliv.
Jeg har adgang til meget af det der giver mit liv værdi – og som gør mig glad.

Vivian som barn

Vivian 1 år ish – Ny Skovbøl, 1972

I min fritid

– lader jeg batterierne op.

Mit arbejde er benhårdt hjernearbejde, og for at kunne levere en høj og tilfredsstillende kvalitet, kræver det at jeg hele tiden sørger for at være i overskud.

Det gør jeg bl.a. ved at få en god nats søvn, spise sundt (Jeg er helt forelsket i den antiinflammatoriske livsstil), slå hovedet fra med meditation, og sørge for bevægelse.

Jeg elsker at holde kroppen stærk og smidig med Yoga, og at få pulsen op på mine powerwalk ture ud af Fjordstien. Nogle gange kan man se mig sidde på stenen ved Tuse å, og meditere til fuglekvidder, vinden i sivene og bølgernes skvulp – Namaste  🙏

Jeg lader også op når jeg pusler i haven, og med smukke naturoplevelser. En god bog, lydbog eller Podcast. Med at ”dimse” rundt i huset, pynte op med friske blomster, og høre god musik.

Også med oplevelser- og samtaler med mine børn, så jeg ved hvad der rør sig i deres liv. Kærestetid med manden (værdifulde sammenhængende timer uden ”Mooooaaaaar”!).

Hygge, grin og gode samtaler med kære venner – og gerne over lækker mad og et glas rødvin (Rosé hvis det er sommer, selvfølgelig!).

Ud af huset, ud af byen – og nogle gange ud af landet, på tur med familien eller venner, hvor vi kommer i bund med det livet også handler om. Nemlig os, lige her og nu.

Ahhh – What is not to like?

Naturterapeut Vivian Lund Hansen

Psykoterapeuten Vivian

Som storesøster, har jeg nok altid instinktivt hjulpet andre. 
Jeg var også et barn der tog et overansvar, og nogle gange havde jeg et større ansvar på mine skuldre, end jeg kunne bære.

Trangen til at ville hjælpe, har været en rød tråd op igennem mit liv. Når jeg så mennesker (og dyr for den sags skyld) i mistrivsel, var min første tanke; ”Der må da kunne gøres noget!”. Og hvis jeg havde muligheden, stod jeg klar med en redningsplan!

At tage et overansvar, eller lege storesøster – gør bare ikke nogen særlig meget godt. Det vidste jeg godt! Jeg måtte have styr på mit eget ”shit”, før jeg kunne hjælpe andre. Derfor valgte jeg en uddannelse som psykoterapeut, som havde MEGET høje krav til egenterapi.

Jeg brugte 4+ år under uddannelsen, til at vende hver en sten i mit liv og min opvækst. Så min ”overansvarlige storesøster” kunne blive hjemme, når jeg skulle sidde som professionel hjælper, og hjælpe andre. 
Det lykkedes, og i dag møder jeg mine klienter hvor de er – og ikke hvor jeg engang var! 

At terapeuten har gennemgået egenterapi, er en forudsætning for et udbytterigt forløb. Netop dette gør psykoterapeutuddannelsen så meningsfuld for mig, i mit daglige virke.

Noget andet der er meningsfuldt for mig, er at være vidne til hvad et menneske kan udrette, med den rette hjælp. 
Det gør mig stolt, glad og rørt, når mine seje klienter rejser sig fra støvet, efter et af livets fald. Jeg oplever det gang på gang, og det er så livsbekræftende at se et menneske få indflydelse på eget liv.

Jeg er dybt ydmyg og taknemmelig for den tillid jeg bliver vist – når jeg får lov til at følge mine klienter på deres rejse, ind i en lysere og bedre fremtid.

Jeg har bare verdens bedste job!

Psykoterapeut Vivian Lund Hansen
Psykoterapeut Vivian Lund Hansen

Vivians leveregler

  • Hvor der er puls, er der håb!
  • Det handler ikke om ikke at fucke op. Det handler om at fucke mindst muligt op!
    – Resten tager vi med lidt terapi.
  • Det går som det går, og jeg når det jeg når.
  • Én ting af gangen, Vivian!
  • Jeg er lige som jeg skal være.
  • Jeg er natur.
  • Det handler ikke om hvordan vi falder – men om hvordan vi rejser os op igen.