Mennesket er så priviligeret at det kan lære hele livet.

Ukendt

Referencer

Her er et udpluk af klient udtalelser, som jeg har fået lov til at dele med jer.

Terapi

Camilla Hansen, 31 år - med temaet angst

Jeg ved ikke hvor mange mennesker, der kan sige, at de er dét menneske, de ønsker at være – men det kan jeg!

Sådan har det ikke altid været. Jeg er vokset op i en familie, der udadtil ser meget almindelig og velfungerende ud. På overfladen havde vi ingen problemer, der var ingen skilsmisse, ingen alkoholisme, ingen voksne, der slog eller andet, der ku’ pege på, at noget ikke fungerede.

Men som barn, i min familie, oplevede jeg at være virkelig ensom og alene med mine tanker og følelser. Der var næsten ingen kærtegn, og dem der var, føltes forkerte, fordi de var så sjældne. Jeg tog mig følelsesmæssigt af mig selv og havde ikke nok voksen -kontakt og -omsorg til at berolige mig, når jeg var bange, eller trøste mig, når jeg var ked af det. Mine forældre virkede nu ikke ligeglade med mig, de snakkede bare altid om ligegyldige og overfladiske ting, som aldrig rigtig havde noget med os selv at gøre – vi talte, stort set aldrig om, hvordan vi gik og havde det, i min familie.

Jeg var allerede som barn præget af angst – jeg var bange hver dag, for rigtig mange ting. Mine skolekammerater, fremmede på gaden, voksne der talte til mig og generelt nye ting, hvor jeg kunne risikere at ”falde igennem” og fejle, hver dag var forbundet med ny angst, for der var ingen voksne, der så mig eller lyttede.

Ingen opdagede, hvordan jeg havde det, og for mig var dette liv helt normalt, for jeg havde jo aldrig prøvet andet, derfor faldt det mig aldrig ind, at mit liv kunne være anderledes.

Som voksen styrede angsten stadig en stor del af mit liv, den handlede blot om andre ting. Jeg har haft generel angst, dødsangst, panikangst, hypokondri, jeg har levet en stor del af mit liv med en følelse af selv -had og -lede, jeg har haft en depression, jeg har haft anoreksi samt overspisning og en overgang gik jeg med selvmordstanker, fordi jeg ikke vidste, hvordan jeg ellers skulle stoppe alt det, der gjorde så ondt inden i mig! Jeg vidste godt, at jeg havde brug for hjælp!

Der er stadig visse dele af angsten, der kan påvirke mit liv den dag i dag. Men i min terapi hos Vivian, har jeg lært, at jeg er noget værd, jeg tror på mig selv, og jeg har lært at elske – og det er helt nyt for mig – både mig selv, men jeg kan også føle, at jeg er klar til at elske andre nu!

Hos Vivian har jeg kunnet taget fat i min angst og arbejde med den, det har til tider været meget hårdt og grænseoverskridende, men det var mig selv, der overskred grænsen og ingen andre, fordi det var nødvendigt for at nå hertil i dag.

I dag er jeg forhåbningsfuld for fremtiden, jeg tror på at det gode liv også er til for mig, jeg kan uden at blinke sige, at jeg er blevet repareret inden i, jeg er hel nu – og klar til at indtage verden og alt det, jeg ikke har prøvet endnu pga. angst og manglende selvværd.

Efter at jeg er helet indeni, har jeg fået øjenene op for alle de ting, jeg kan gøre, hvis jeg vil, og det vil jeg. Jeg vil ud og rejse, som jeg hidtil ikke har gjort pga. min klaustrofobi og panikangst, jeg vil ha’ en mand, som jeg elsker og omvendt, nu hvor jeg har lært at elske. Jeg vil ha’ børn. Jeg vil læse videre og muligvis blive selvstændig, selvom det virker skræmmende, men jeg ved, jeg kan!

Det er bare nogle af de ting, der skal til, for at give mig livskvalitet, og den går jeg aldrig på kompromis med igen!

Jeg er virkelig glad for at gå hos Vivian og har gjort det fast i 1 1/2 år. Jeg gør arbejdet, men Vivian stiller spørgsmålene og giver mig teknikerne, hun rummer mig og udfordrer mig og jeg føler mig tryg i terapien. Hun er dygtig, faglig og kompetent som terapeut. Hun guider mig på den rejse, det har været at finde mig selv!”

Bo - 23 år - med temaet angst

Jeg har været hos Vivian 7-8 gange hen over de sidste 3 måneder. Jeg mødte op på dagen med svedige hænder og hjertebanken, med et håb om at Vivian kunne hjælpe mig med min angst.

I over halvdelen af mit liv har jeg kæmpet med slem social angst. Jeg har tidligere søgt psykolog-hjælp, men uden forbedring. Det var først da jeg fandt Vivian på GoMentor, at mit liv blev vendt på hovedet!

Nu, 3 måneder senere, føler jeg mig som et forandret menneske! Mit forhold til min kæreste er blevet meget stærkere, og jeg har gjort ting i behandlings-perioden, som jeg aldrig ville have drømt om at gøre før. Før sad jeg foran min computer i døgndrift og turde dårligt forlade lejligheden for at købe tøj. For 3 uger siden rejste jeg for første gang nogensinde ud af Danmark alene, så det var en stor personlig sejr! Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger.

Døjer du med social angst, som jeg selv har været helt forkrøblet af, så lav en aftale med Vivian. Hun er et dejligt menneske at snakke med!

Bo – 23 år

Katja, 36 år

Jeg har gået hos Vivian godt et 1/2 år – jeg begyndte hos hende i forbindelse med stress og da jeg startede var jeg dagligt både ked af det og frustreret.

Jeg har på det halve år udviklet mig meget personligt. Jeg har både fået udfordret mig selv og lært at tage mere ansvar for de oplevelser jeg har i hverdagen.

Vivian har været helt fantastisk til at komme ind til kernen af problemerne og holder fokus, især når jeg får kørt lidt for meget rundt i tingene og snakker derud af. Hun er god til at stille de rigtige spørgsmål og gang på gang finder vi ud af hvad der egentlig går mig på.

Jeg kan rolig sige at jeg ikke vil have været der, hvor jeg er i dag uden Vivians hjælp. Hun har gjort en kæmpe forskel for mit vedkommende og jeg kan kun på det varmeste anbefale hende.

Nynne, 26 år

En ny begyndelse. Al begyndelse er svær, men at ændre sin måde at tænke på og opfatte verden på, var – i hvertfald for mig – en for stor en mundfuld til, at jeg selv kunne overkomme det. Jeg følte at tiden bare gik og gik, uden mig. Jeg følte mig håbløs. Jeg kunne ikke se morgendagen i øjnene uden en altoverskyggende angst for hvad som ventede forude.

Udadtil var jeg umiddelbart en velfungerende ung kvinde, men indeni følte jeg mig som en lille pige, som stod og ventede på, at nogen blot ville lægge mærke til hende og bare holde af hende – for dén hun var. For når livet ikke helt er, som man ville ønske det, kan man have brug for en hjælpende hånd. Og det er der absolut ingen skam i. Derfor tog jeg kontakt til Vivian for ca. 4 måneder siden.

Gennem samtalerne hos Vivian – og ved at udføre de opgaver hun har stillet mig imellem samtalerne, har jeg fået bearbejdet en stor del af min barndom og ikke mindst indset, at det ikke kan lade sig gøre at ændre fortiden – hvor meget jeg end ville ønske det. Uden Vivian, stod jeg ikke hér i dag – fuld af håb.

Fuld af troen på, at der er en i morgen, som er bedre end alt hvad der har været. At der forude venter mig en fremtid, som er noget helt nyt. Det kan godt virke skræmmende, men med alt hvad Vivian har givet mig af støtte, udfordringer, kompentencer og øvelser – og ikke mindst håbet – véd jeg, at jeg kan komme igennem hvad-som-helst.

Anonym kvinde, 28 år

At begynde hos Vivian er den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget.

Det har været hårdt, og det har gjort ondt, men mit liv er så meget bedre i dag, at jeg næsten ikke kan genkende hverken mit liv eller mig selv.

Jeg tror på, at jeg kan håndtere mit liv og mine problemer, og derfor er jeg ikke så bange, som jeg var før Vivian. Hun har hjulpet mig til at få et bedre liv, hvor jeg tør de ting, jeg har lyst til, hvor jeg ikke bekymrer mig for andre menneskers reaktioner på mig, og hvor jeg er glad meget oftere end nogensinde før. Det er befriende i en grad, jeg end ikke havde forestillet mig, og jeg kan ikke takke hende nok for hendes hjælp.”

Stresscoaching

Henrik H. C.

At komme til den erkendelse at jeg var stressramt var svært, og at træffe beslutningen om at jeg havde brug for hjælp var endnu sværere. Det var der dog absolut ingen grund til, for der er hjælp at hente – rigtig god hjæp.

Efter at være stressramt for anden gang besluttede jeg mig for at få hjælp til at få styr på tingene, og valget faldt på Vivian. Set i bakspejlet en rigtig god beslutning. Jeg måtte erkende at jeg ikke selv kunne se lyset for enden af tunnellen, men her var coach forløbet det helt rigtige. Først og fremmest handler det jo om at komme “igennem og ud på den anden side”, men også at blive i stand til fremadrettet at tage kontrol, og undgå at blive ramt igen. Her var forløbet for mig den helt rigtige løsning.

En god blanding af let anvendelige værktøjer, dels til at komme ovenpå igen, men også værktøjer jeg anvender nu, efter at jeg er kommer ovenpå. Med Vivian som coach, byder forløbet på en række “udfordringer” som meget fokuserer på, fatholdelse af egne værdier og fokuseren på egne interesser (som et frirum måske), og i det hele taget arbejdes der meget med personligt fokus og et eller andet sted også struktur og diciplin som et vigtigt værktøj. Det var lige det jeg havde brug for. Jeg synes jeg er kommet ud på den anden side med en masse gode værktøjer som jeg dagligt bruger, som en naturlig del af min hverdag, både på arbejde og i min fritid.

Jeg har fået ro på. En vigtigt del har været at forsøge at kigge lidt længere ud i fremtiden, og sætte mål for fremtiden. Det synes jeg er blevet et rigtigt godt fyrtårn i hverdagen, og jeg er blevet meget mere bevidst om hvad jeg vil med mit liv, men også bedre til at accepter at ikke alt er som man vil have det skal være. Der er kameler der skal sluges, men det klares med et “pyt”. Som udgangspunkt kan det selvfølgelig være lidt grænseoverskridende at gå ind til et vidt fremmed menneske og dele meget personlige ting, men som jeg ser det er det måske i virkeligheden en af forløbets allerstørste styrker – der er ingen forudinfattede meninger, og jeg blev på ingen måde pakket ind, hvad familie og venner nok har en tendens til.

Hos Vivian var det lige ud af posen og jeg blev holdt op på hvert et ord, hvilket var vigtigt. Fastholdelse har for mig været et af de vigtigste værktøjer, og det har givet mig ro på hverdage, bragt mig sikert i havn på den anden side. Jeg synes jeg kigger ind i en god fremtid, og det betyder ikke nødvendigvis at min tilværelse er radikalt ændret, men måske bare at jeg i højere grad er bevidst om hvilken sti jeg vælger, og ikke mindst at der er mig selv der lægger ruten.”

Charlotte R.

Jeg synes det var rigtig godt at der var så mange konkrete opgaver og hjælpemidler til forløbet. Jeg kom jo med en masse vaner, som har været svære selv at få lavet om. Hvor skal man starte og hvor skal man slutte? Det er svært især hvis man er stresset. Det var også godt at blive “holdt op” på disse opgaver og hjælpemidler, for at man rent faktisk får gjort en indsats for at få lavet om på tingene og få en forandring.

Bøgerne Stress- ikke stress samt 7 gode vaner, støttede rigtig fint op om hver session og det du forklarede til dagens opgaver. Det med begreberne Proaktiv og reaktiv kendte jeg jo godt men det var en øjenåbner i denne sammenhæng, i det jeg kunne se mange af mine mønstre lige pludseligt og hvor de nok stammer fra….! Jeg kan rigtig godt lide din meget kompetente, behagelige og alligevel skarpe måde at komme frem til sagens kerne på. Det har fungeret rigtig godt for mig.

Som nævnt er jeg meget tilfreds, og føler mig væsentligt mere afstresset end før, så det har virket :-)

Mila Blarke, Gentofte

November 2012. Presset helt ud i krogen i et nyt job, som jeg havde måtte sige op af samme grund.

Lagt ned af stress for anden gang på et år. Og helt klar over, at noget måtte jeg gøre. Noget jeg ikke gjorde første gang – nemlig at gå i stresscoach forløb. Og heldigvis havde Vivian plads og tid med det samme.

Det er det bedste jeg har gjort for mig selv – og jeg kan kun anbefale Vivians rolige, pædagogiske tilgang til stresstomme hjerner.

Vivian er en dygtig og professionel stresscoach. Hun løste opgaven til fulde med et utroligt engagement, målrettethed og med rigtigt gode resultater, nemlig en tom stressdagbog og et overblik jeg ikke kan huske, hvornår jeg sidst har oplevet.

Hun er en stærk coach funderet i psykoterapien, som man kan regne med fra start til slut. Hun holder tråd i opgaver og løsningsmodeller og tager gerne et kort smut omkring den psykologiske årsag til stress og blokering.

Jeg kan derfor klart anbefale hende til enhver, som er fastlåst i stress af en hvilken som helst årsag.

Per Christoffersen

Jeg blev for alvor ramt at stress i begyndelsen af marts i år. Jeg var kørt forbi alle faresignalerne og endte med 2 akutte hospitalsindlæggelser med mistanke om blodprop i hjertet. Det var det heldigvis ikke, men det var en alvorlig omgang stress. Jeg blev sygemeldt og fik psykologbistand via mit job. Det hjalp mig dog ikke ud af min stresssituation. Heldigvis fandt jeg Vivian fik aftalt et stress coaching forløb – det er det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv – og mine omgivelser.

Jeg havde utrolig svært ved at sove – og havde haft det i LANG tid – hver dag var en prøvelse med hovedpine, hjertebanken og uoplagthed. Jeg var overbevist om, at jeg aldrig ville komme til at få en god nattesøvn igen. Ved vores formøde erklærede Vivian, at hun nok skulle få mig til at sove godt igen – det var jeg noget skeptisk omkring, men det var et forsøg værd.
Jeg kan sige, at Vivian holder ord!!! 3 dage efter vort første møde, sov jeg hele natten og har gjort det siden. Mit forløb er lige afsluttet og jeg er totalt afstresset og sover som en sten hver nat.

Vivian er en meget dygtig og professionel coach. Hun ved lige hvad der skal til for at give en stresset hjerne fred og ro. Vivian gav mig nogle simple og overskuelige værktøjer til at slappe af og da den akutte stress var væk, fik jeg værktøjer til at undgå at blive stresset fremover. Jeg har lært at sige “pyt” og at bede andre om hjælp, når jeg har svært ved at nå tingene selv.

Vivian har hjulpet mig med at få det gode liv tilbage og jeg vil give hende mine bedste anbefalinger.
Tusinde tak for hjælpen Vivian.

Per Christoffersen, Kr. Såby

Erhvervskunder

Holbæk Kommune

Holbæk Kommune Børn- og ungeindsatsen

Region Sjælland

Holbæk Kommune Jobcentret

SKAT

TrygFonden