Naturterapi

Naturterapeut studerende

Jeg er i fuld gang med at uddanne mig, med en overbygning til min psykoterapeut uddannelse. I oktober 2020 vil jeg stolt kunne kalde mig certificeret naturterapeut. 

Jeg glæder mig helt ind i hjertet, til at introducere naturterapi til mine klienter, fordi den giver så meget mening for mig, mit virke, og ikke mindst de udfordringer jeg møder hos mine klienter.

Med denne spændende uddannelse, har klaveret har fået flere tangenter at spille på!

Vivian

Hvad er naturterapi?

I naturterapi er tilgangen holistisk og sansebaseret. Naturterapeuten bruger naturens rum til at støtte til personlig indsigt, og fordybelses processer, med henblik på at finde indre ressourcer og få bearbejdet evt. livskriser. 

Vi kommer langt, og for det meste helt i mål, med samtalen i det terapeutiske rum, som vi kender det i klinikken – men naturens rum kan dog noget andet, som terapilokalet ikke kan. I naturterapi foregår samtalerne ude i naturen, enten i 4-6 timers sessioner, eller med en overnatning på 24 timer eller mere. 

Et ophold i naturen vækker vores sanser. Vi oplever ofte nærvær, ro og harmoni. Denne tilstedeværelse giver plads til fordybelse, indsigter, og forståelse. Naturen sætter rammen hvor du bedst kan møde dig selv.                                                                                                                          

Naturen anses for være helende, og ofte får vi en oplevelse af at være en del af en større helhed, som fx naturen. Mange føler sig forbundet med naturen – hvilket vi jo også er. Vi mennesker er også natur.

De fleste kender til at søge ud i en skov, til stranden eller anden natur, når vi er i krise, sorg eller livet på anden vis udfordrer os. Her finder vi ro for en stund, grounder os, og kommer i kontakt med os selv. Nogle går i haven, som er ren terapi, eller tager ud og fisker. Der er mange måder at søge naturen på.

Naturoplevelser giver mulighed for at ”slow down” i en ofte hektisk hverdag.

Der er megen ny forskning omkring naturterapi, der understøtter at mennesker med stress, angst og depression, får et rigtig godt udbytte af disse forløb. Alle andre kan selvfølgelig også have gavn af naturterapi.

Hvad er naturterapi?

Vi mennesker kan spejle os i naturen – som det sker i denne smukke skovsø

Skal man så ud og kramme træer?

Ja, det må man godt! – men jeg tænker nu også på andre oplevelser. Uanset hvad du er til, så er jeg sikker på at du vil få et udbytte af naturterapi.

Uden at kende til resten af min uddannelse, og hvad den vil inspirere mig til – så vover jeg alligevel at løfte sløret for, nogle af de typer naturterapi jeg forventer snart at tilbyde:

  • 4-6 timers naturterapi / 1:1 eller i grupper
  • 24 timers naturterapi, med overnatning i shelter eller telt / 1:1 eller i grupper
  • Retreats i naturen / i grupper
  • Stillevandringer / i grupper

Hvis det allerede nu har din interesse, er du meget velkommen til at skrive mig, og lade dig skrive op til at blive kontaktet, så snart jeg har en plads til naturterapi.

Bare skriv ”naturterapi” – så ved jeg du ønsker at komme på listen. Det er ganske uforpligtende ☺

Naturterapi i Rold Skov

Naturterapi, Rold Skov / 2020

Vivian Lund Hansen

Nyhedsbrev

Få mine bedste råd og inspiration sendt direkte til din indbakke. Det er helt gratis og du kan altid afmelde dig.

Tak for din tilmelding.