Terapi og coaching

En ny rejse begynder

Respekt! Du har taget det første skridt på din nye rejse. Når du er her på siden – må det betyde du er nysgerrig på hvad terapi og coaching kan gøre for dig.

Det starter typisk med, at vi erkender at noget ikke helt er som det skal være. Denne erkendelse kan være svær – men accept af vores virkelighed, er en forudsætning for forandring.

Heldigvis har du taget valget, at gøre noget ved det der er svært. 

Du vil med hjælp og støtte fra mig, blive klogere dig selv og dine udfordringer, og lære at håndtere det svære, på en mere hensigtsmæssig måde. 

Du vil også opdage alle de ting du er god til – altså dine ressourcer. Mange er gode til at synes de ”ikke er gode nok”, også selv om virkeligheden er en anden. Alle er nemlig gode til noget! 

Husk! – ”All big things, have small beginnings”. 

Det gælder også for dig og din rejse. Du skal ikke overskue noget, eller kende svarene – det er det du betaler mig for! Du skal blot sætte dig i klientstolen med et ønske om en forandring. Det er en begyndelse.

Jeg vil møde dig med empati, respekt og forståelse for din situation. Du kan trygt fortælle om det der er svært – fordi jeg er åben og fordomfri. Hos mig er der ingen tabuer, rigtigt eller forkert. Der er bare det der er. 

Jeg er rigtig god til at stille spørgsmål, så du skal heller ikke bekymre dig om hvad du skal sige, eller om du får fortalt det hele. Jeg kan få selv de mest tavse til at fortælle! 

Hos mig er der dog ingen, der skal noget de ikke vil! At sige; ”Det ved jeg ikke”, eller ”Det har jeg ikke lyst til at tale om nu”, vil altid blive respekteret.  

Du vil opleve at jeg er en meget talende terapeut! Du får hele tiden feedback, som du kan bruge til bevidstgørelse og forståelse, så du kan møde dig selv med mere accept. Der kommer en del ”Aha”- oplevelser, og de er meget værdifulde, fordi vi jo kun kan ændre på det vi ved!

Sammen vil vi fylde din værktøjskasse med nye redskaber, til at håndtere dine udfordringer. Du vil opleve, at uanset hvad der rammer dig af bump på livets vej, så ved du nu, at du kan håndtere det. 

Min opgave er at hjælpe mine klienter med at blive glade, tilfredse og selvhjulpne.

Jeg er altid ydmyg og taknemmelig for den tillid jeg bliver vist. Fordi jeg får lov til at følge mine klienter på deres rejse, igennem noget der var rigtigt svært, ud på den anden side til det gode liv.

Jeg vil også rigtig gerne hjælpe dig 🧡

Terapi og coaching

Hvad er terapi og coaching?

Jeg har lavet denne lille video, som kort fortæller hvad terapi og coaching er.

Her vil jeg guide dig igennem, hvad terapi og coaching samtalerne indeholder, og hvordan de forløber. Du vil også få et indblik i hvordan jeg arbejder, og hvad du kan forvente at få ud af disse samtaler.

Tag et ”sneak peek” ind i terapirummet, og bliv klogere på hvad der venter dig.

Kort fortalt

I terapien tager vi et kig tilbage på din historie – helt tilbage til din tidlige barndom.
Vi kigger på relationer og livsbegivenheder, som har været med til at forme dig til den du er i dag. Jo mere jeg ved om dig, jo bedre kan jeg hjælpe dig.

Meget af det du har lært er nyttigt for dig, imens du godt kunne have været visse andre ting foruden. Vi kan ikke aflære det vi engang har lært – men vi kan heldigvis tillære noget nyt og bedre.

I opstartssamtalen kommer vi hele vejen rundt om dig og dit liv, på 90 min. Ud fra den samtale vil det hurtigt være tydeligt for mig, hvad vi skal arbejde med fremadrettet.

I coaching tager vi et kig ind i fremtiden.

Når det du gjorde før ikke virkede for dig, så skal der noget andet til. Ellers får du jo bare mere af samme skuffe!
Coaching handler om af lære nye konkrete redskaber og værktøjer, så du kan håndtere dine udfordringer mere hensigtsmæssigt. Det handler også om at skabe vedvarende forandringer, til det bedre. Det er her vi tager arbejdshandskerne på, og arbejder på at gøre dine drømme til virkelighed.

Du kan hvad du har lært. Når der er noget du ikke kan, er det blot fordi du ikke har lært det – endnu!

Jeg arbejder også med et 3. element, nemlig evolutionspsykologi.
Her taler vi om urhjernen, og vi skal vi noget længere tilbage i historien, sådan ca. et par hundrede tusinde år! Tilbage til dengang vi var urmennesker, som løb rundt ude på sletten blandt sabeltigere og mammutter.

”Og hvad skal jeg så bruge det til?” spørger du måske dig selv!
Ser du – urhjernen er ikke længere væk, end at den sidder lige omme i baghovedet af dig, dybt inde i hjernen.
Selv om den er gammel og på nogle områder primitiv – så den griber effektivt ind og tager automatisk over, hvis den oplever at du er i fare, eller ikke har styr på tingene! Urhjernen er mester i at sørge for din overlevelseDet kan give nogle udfordringer, at være i sin primitive urhjernes vold – i en moderne tid.

Tro mig, det giver god mening at forstå og samarbejde med sin urhjerne, men det vil jeg fortælle mere om, når det bliver aktuelt i terapien. Ellers kan det hurtigt blive lidt for ”langhåret” at forholde sig til her.

Det er kombinationen af terapi, coaching og evolutionspsykologi, der giver et godt udbytte og langtidsholdbare resultater – og derfor bryster jeg mig af at lave terapi der virker!

Få hjælp til…

Du er ikke alene! Her er nogle eksempler på hvad andre klienter kommer med. Måske kan du genkende dig selv i nogle af dem?

 

 • Jeg har angst (eksamens- og fremlæggelsesangst, social angst, generaliseret angst m.m.)
 • Jeg bekymrer mig om fremtiden og kan ikke overskue den
 • Jeg føler mig træt og energiforladt
 • Jeg har mindreværd og føler mig forkert
 • Jeg pleaser andre og tør ikke sige fra, eller sige min mening
 • Jeg tænker konstant på hvad andre tænker om mig
 • Det er vigtigt for mig at have kontrol
 • Jeg er perfektionist, hvis jeg ikke gør det godt nok, er jeg ikke noget værd
 • Jeg bekymrer mig om alt og har tankemylder
 • Jeg har stress
 • Jeg er ofte vred eller ked af det, uden at vide hvorfor
 • Mine barndomsoplevelser, påvirker mig negativt i mit voksne liv
 • Jeg føler mig ensom, også blandt mennesker
 • Jeg kan ikke være alene
 • Jeg har mistet, og er i sorg
 • Jeg ender altid i konflikter med folk omkring mig
 • Jeg er ofte i mine følelses vold
 • Jeg er usikker og i tvivl, og kan ikke tage beslutninger fordi jeg er bange for at vælge forkert
Psykoterapeut Vivian Lund Hansen

Hvordan foregår samtalerne?

De fleste har 1:1 samtaler i klinikken, 60 eller 90 minutters alt efter behov.
Samtalen kan foregå ved personligt fremmøde, online eller telefonisk.

Nogle ønsker at kombinere samtalerne i klinikken med Walk&Talk samtaler.
Her mødes vi et aftalt sted, ofte i en skov eller ved strand, og har samtalen imens vi går. Det at gå side ved side, gør det nemmere for nogle at åbne op. Når kroppen er i bevægelse, tager det også toppen af uroen. 

Naturen vi går i, kan noget helt specielt. Nogle gange bruger vi dens symbolik i samtalen. Det kan være øjet falder på en blomst, en sten i vandkanten eller et højt bøgetræ – Hvad fangede din opmærksomhed, og hvad kan du bruge det til i din nuværende situation? Det kan blive meget spændende.
En Walk&Talk er altid 90 minutter, medmindre andet aftales.

Jeg tilbyder også 1:flere samtaler.
Jeg har ikke parterapi, men har klienter der nogle gange ønsker at invitere en partner med ind i samtalen. Det kan være fx være parforholdsproblemer, eller noget andet de har brug for hjælp til at tale om.
Andre klienter kommer for at få hjælp til et familiemedlem. Det kan være mor og søn, bror og søster osv. Temaet kunne være hjælp til fx; misbrug, angst eller stress

Det er også muligt at bruge 1:flere samtaler til fx konflikthåndtering på en arbejdsplads, eller en uddannelsesinstitution.

1:flere samtaler, er når vi er flere end dig og mig. Der kan være mange. Jeg har siddet med hele familier i 1:flere samtaler. Samtalen er 90 minutter, så der er tid nok til at alle parter kan høres.

skovsti

Ved en Walk&Talk foregår samtalen et aftalt sted i naturen.

Hvordan kommer jeg i gang?

Jeg anbefaler altid at booke tid til en opstartssamtale på 90 minutter, til den første samtale. Her får jeg den nødvendige viden om dig, for fremadrettet at kunne hjælpe dig bedst muligt.

Efter opstartssamtalen booker vi typisk en 60 minutters eller 90 minutters, 1:1 samtale.

Lad os tale mere om hvad dit behov er, når du kommer.

Er du i tvivl om jeg er den rette terapeut for dig, eller har du spørgsmål? Så book tid til en uforpligtende og gratis forsamtale på 15-20 minutter.

Her kan du møde mig, og afstemme kemi. Du får mulighed for kort at fortælle om dine udfordringer, og høre mere om hvordan jeg arbejder.

Efter samtalen vil du være afklaret om hvad du vil.

Du er også velkommen til at kontakte mig på en af disse måder:

Jeg sidder ofte i samtale, men svarer så hurtigt jeg kan, og altid inden for 24 timer i hverdagene. Du er også velkommen til at kontakte mig i weekenden, jeg svarer dog mere sporadisk.

Jeg har akuttider, så du kan komme hurtigt for, og få en tid inden for 1-2 uger.

Opstartssamtale

90 minutter

1:1 samtale

60 minutter

1:1 samtale

90 minutter

1:flere samtale

90 minutter

Walk&Talk

90 minutter

Gratis forsamtale

15-20 minutter