Tankemylder – som at have diarre i hjernen!

Af Vivian Lund Hansen
30. august 2017
Emner: Tanker
tankemylder


Det kan opleves som at have diarre i hjernen! Alt for meget vil ud på samme tid! Det går pænt hurtigt, og indholdet er usammenhængende og kaotisk!

Der er dog et budskab i det kaos et tankemylder efterlader.
Du prøver at fortælle dig selv noget – og noget vigtigt, vel at mærke.

Måden tankerne kommer ud på, kan være ret så ekstreme, og tag heller ikke altid tankerne bogstavelige. Nogle gange skal de afkodes, for at komme ind til det rigtige budskab.

Det kan være svært at fange tankerne, fordi de er diffuse, og det går så hurtigt med at tænke dem. Ofte ligger der også mange års træning i at fortrænge, så de underliggende tanker og budskaber, kan være udfordrende at finde frem. Det er jo sjældent gode tanker der presser sig på i et tankemylder!

Tankemylder er som et lille barn der står og trækker dig i ærmet, for at få din opmærksomhed. Hvis du ikke lytter, råber de bare højere.

Når du begynder at lytte til dit tankemylder, og får en forståelse for hvilket budskab du har til dig selv – så opløser de sig. Nu ved tankerne nemlig at du har hørt dem, så nu behøver de ikke længere presse sig sådan på.

Der er dog en hårfin balance i at lytte til budskabet i tankerne, og i at dyrke de negative tanker. Dyrker du de negative tanker, får du bare flere af dem – og det vil vi ikke!

Et lille tip til at blive klogere på dit tankemylder er; at skrive dine tanker ned. 

Det du skriver behøver ikke give mening – bare skriv ned indtil der ikke kommer mere. Læg det væk, og kig på det senere igen. Giver det mening nu?

At afkode tankerne, og forstå budskabet til dig, og undgå at dyrke dem – skal jeg nok hjælpe dig med. Du kan blive meget klogere på dig selv, hvis du lærer at lytte til det din krop, følelser og tanker, prøver på at fortælle dig.

Ro i hovedet er priceless! Du kan også lære at få indflydelse på dine tanker.

Psykoterapeut Vivian Lund Hansen

Tak fordi du læser med her på min blog

Husk at du altid har mulighed for at booke en ledig tid eller en gratis forsamtale hos mig.

(ledige tider inden for 1-2 uger)