Vis kroppen lidt respekt – og accept!

Af Vivian Lund Hansen
15. juni 2018
selvrespekt

Mange skælder kroppen ud. “Jeg hader min mave”, “Mine arme er slatne”, “Det er pinligt at prutte”, “Jeg lugter af sved”, “Min næse er stor” – kroppen bliver mildest talt svinet til. Mobbet på det groveste!

Spørg dig selv om dette:
“Er min krop et udtryk for min alder, genetik og det liv jeg byder den?”
Hvis svaret er “ja”, så sig undskyld til din krop med det samme!

Det er ikke ok at gøre din krop forkert, for noget som er rigtigt. 
Når vi buler ud på maven, der det nok fordi der er røget mere ind, end der bliver forbrændt, dvs. den virker! Når næsen er stor, kan det måske have noget med, at du har arvet næsen far din fars side af familien. Når huden på armene er slatne, er det måske for de den har mistet sin fasthed fra de unge dage, fordi du nu har en anden alder.
Prutter lugter som de skal, og et udtryk for at tarmene virker. Sveden fortæller dig, at du kan afkøle din krop når temperaturen er for høj. 
Uanset hvad kroppen gør – gør den det rigtige. Det er os der gør den forkert i den måde vi tænker om den.

Kroppen er fantastisk. Den er intelligent på et plan, som de fleste slet ikke forstår. 

Hvis vi medinddrager kroppen i de beslutninger vi tager på livets vej – så er vi langt bedre stillet, end når vi ikke lytter til den. Hvad prøver din krop at fortælle dig?

Når ”lakridsdellen” på maven bliver konstateret “for stor”, er det kroppen der gør opmærksom på indtaget af lakridser nok skal begrænses fremover, hvis der er et ønske om en mindre delle. 

Når der er smerter i lænden, siger kroppen; “Nu, ville være et godt tidspunkt at ændre siddestillingen, hvis kroppen skal holde mange år endnu”. 

Når vi oplever hjertebanken og anspændthed siger den; “Fare på færde!”, og vi kan spørge os selv hvad der mon stresser os, og hvad vi vil gøre ved det?

Når vi bliver ydmyg overfor vores fantastiske krop, og de utrolige ting den kan udrette, og når vi lærer at samarbejde med den – så er der mange ting der bliver meget nemmere.

Der er et ordsprog der hedder “Man skal ikke skide i egen rede” (eller noget i den stil), og det gælder også for os, og vores krop.

Det er ok at være utilfreds, og ville ændre på noget ved kroppen, men skæld den ikke ud for at gøre det rigtige. Den gør bare det du byder den! 

Det er tid til at blive gode venner – altså dig og din krop.

Psykoterapeut Vivian Lund Hansen

Tak fordi du læser med her på min blog

Husk at du altid har mulighed for at booke en ledig tid eller en gratis forsamtale hos mig.

(ledige tider inden for 1-2 uger)